Hvordan kan man bygge bæredygtigt?

Bæredygtighed er et vidt begreb. Det kan både omhandle miljøet, menneskerne, materialerne og meget andet. Derfor er det også svært at svare helt entydigt på, hvordan man bedst kan bygge bæredygtigt. Dog er der alligevel nogle retningslinjer, som man kan følge, hvis man ønsker at gå i en mere bæredygtig retning. Og det er lige netop det, som bloggen her handler om. Det er ikke det perfekte resultat, men et skridt i den rigtige retning. Så hvis du er klar til at tage det skridt, så er det bare at læse med her, for så er du landet det rigtige sted.

Vælg gode materialer

Det er vigtigt med gode materialer, også selvom de langt fra er de billigste. Det skal man naturligvis gøre af flere årsager. Den første er, at gode materialer med en bæredygtig baggrund er gode for miljøet. Det kan være materialer som lokal tømmer eller træ. Desuden så holder gode materialer længere. Billige materialer er skabt med profit for øje, mens kvalitetsmaterialer simpelthen holder længere, fordi de er skabt med kvalitet og holdbarhed for øje. Derfor bør du altid vælge kvalitet, så du ikke skal bytte ud eller købe nyt så ofte.

Vælg lokalt

Et andet aspekt af bæredygtighed er lokalt ansvar. Det vil sige, at man sørger for at holde lokalmiljøet kørende. Det er nemlig bedre at få arbejdskraft og materialer fra lokale leverandører af den simple årsag, at det så ikke skal fragtes så langt. Ofte er det lettere med gennemsigtighed i hele processen, når man vælger fra en lokal. Hvis du er i tvivl om, hvordan du f.eks. kan finde lokal arbejdskraft, så er en Googlesøgning en god vej at finde frem til den rette. Her kan man f.eks. søge efter ”lokalt tømrerfirma Højbjerg”, hvis man bor i den by for at finde frem til den helt rette. På den måde kommer der kun lokale firmaer op, der kan hjælpe dig godt på vej.

Undersøg mulighederne

Det er vigtigt at undersøge ting, før man bare går ud og køber den. Selvom der står noget om, at varen er bæredygtig eller ”grøn”, så er det ikke sikkert, at sagen er således. Derfor kan det give god mening at lave sin egen research, især når man står foran noget så stort som et byggeprojekt. Byggesektoren er nemlig en af de sektorer, der udleder allermest CO2 og er meget forurenende i deres processer. Derfor bør du tjekke op på det hele.